Eenvoudige besparingen

Hier vind je allerlei tips waarmee je door middel van eenvoudige besparingen je energierekening lager kunt krijgen en je wooncomfort kunt verhogen.

Waterzijdig inregelen

Created with Sketch.

Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord. Waterzijdig inregelen is het in balans brengen van de cv-installatie. Hierdoor verbruiken we thuis veel minder energie (10-15%), wordt warmte goed afgegeven in de woning (of in bepaalde ruimten) en is er dus een optimaal wooncomfort en binnenklimaat.

Bij veel woningen staat de aanvoertemperatuur van de cv-ketel standaard op een (te) hoge temperatuur ingesteld. De retourtemperatuur is dan vaak ruim boven de 55 graden Celsius, waardoor de cv-ketel niet op het maximale rendement werkt.

Waterzijdig inregelen kan, bij een verbruik van 2200 m3 gas, jaarlijks een besparing van €150.- tot €225,- opleveren. 

Radiatorfolie

Created with Sketch.

Wil je met een kleiner budget toch iets voor het milieu doen en je energierekening blijvend verlagen? Dan is radiatorfolie waarschijnlijk dé oplossing. 

De folie plaats je achter de radiator waardoor er geen warmte naar buiten verloren gaat. Radiatorfolie is zelfs voor iemand met twee linkerhanden in een handomdraai te plaatsen en verdient zich meestal binnen een jaar al terug!

Voorlichtingscentrum Duuzaam bouwen Noord-Beveland

Created with Sketch.

Het infocentrum biedt een podium voor diverse soorten materialen en producten op het gebied van isoleren en energie. Je kunt hier meerdere producten zien, voelen en vergelijken.

Op de informatieavonden zijn er ook diverse leveranciers van de producten aanwezig. Noord-Beveland is de enige gemeente in Zeeland met een dergelijk informatiecentrum.  

Vragen over besparingen